Käyrän kirjaaminen on Geotabin patentoitu menetelmä tiedon siirtämiseksi tehokkaasti ajoneuvosta palvelimelle. Opi kuinka GPS-lokin käyräalgoritmi toimii.
Joka päivä ajoneuvosi tuottaa gigatavuja tietoa nopeudesta, etäisyydestä, öljyn lämpötilasta, paineesta ja muista ajoneuvon terveyteen liittyvistä tekijöistä. Jokainen mittaus, jokaisesta ajoneuvossa olevasta anturista ja jokaisesta ajoneuvossa tapahtuvasta tapahtumasta on saatavilla reaaliajassa. Geotabin kaltaisen telemaattisen palveluntarjoajan haasteena on, kuinka saada ajoneuvosi tuottama runsas tietopaketti takaisin palvelimille, joissa se voidaan analysoida? Teemme tämän GPS-lokin avulla.
GPS-lokimenetelmä on tärkeä, koska se määrittää vahvasti tiedon laadun ja tarkkuuden, mikä puolestaan vaikuttaa kaluston suorituskykyyn . Geotab käyttää patentoitua käyrän kirjausmenetelmää.
Mitä käyrän kirjaaminen on
Käyrän kirjaaminen on Geotabin patentoitu menetelmä tiedon siirtämiseksi tehokkaasti ajoneuvosta palvelimelle. Käytämme käyräpohjaista algoritmia (joka käyttää Ramer -Douglas-Peucker-algoritmia ) laiteohjelmistossamme määrittääksemme, mitkä datapisteet tulee tallentaa ja lähettää MyGeotabille. Algoritmin B2B-sähköpostiluettelo tarkoituksena on tunnistaa hyödyttömät kohdat ja hylätä ne säilyttäen samalla tärkeimmät tiedot.
Katso YouTuben valkotauluvideo, jossa kerrotaan, kuinka GPS-lokin käyräalgoritmi toimii.
Miksi käyräpohjainen logiikka GPS-lokiin on parempi
Käyrän kirjausalgoritmin avulla Geotab GO -laitteet voivat säilyttää vain ne pisteet, jotka ovat tarpeellisia antamaan tiedoista mahdollisimman tarkan esityksen ennalta määrätyn sallitun virhemarginaalin sanelemana. Tämä logiikka mahdollistaa sen, että Geotab säilyttää yksityiskohtaisimmat telemaattiset tiedot vähimmällä datamäärällä.
Käyrän kirjaaminen on uskomattoman tehokasta verrattuna vaihtoehtoisiin aika- tai matkaperusteisiin tiedonsiirtomenetelmiin, joista puuttuu kriittisiä tietoja ajoneuvosta, kuten kriittiset korkeat tai alhaiset nopeuden ja kaarreajon arvot.
Muut GPS-lokimenetelmät voivat tuottaa epätarkkoja kilometrimääriä, jättää väliin vakavia rikkomuksia tai johtaa huonoon kartan näyttöön. Samoin ylimääräisten tietojen kirjaaminen johtaa korkeampiin datakustannuksiin. Kaikki tämä voidaan välttää käyrän kirjaamisen avulla.
Kuinka käyrän kirjaus toimii
Kuvittele, että ajat ajoneuvoa. Ajat tiellä, saavut T-käännöksen risteykseen, käännyt vasemmalle ja käännyt sitten oikealle. Jokainen sekunti matkustaessasi on erilainen GPS-piste .
Jos palvelin saisi kaikki tiedot, se hukkuisi täysin. Siksi sinun on päätettävä GPS-pisteiden kirjaamismenetelmästä.
Yksi lähestymistapa GPS-lokiin on ottaa datasta näyte “ping”-taajuudella 30 sekunnin tai 1 minuutin välein tai näytteenotto kerran 100 jaardin välein. Tämän menetelmän Tato aktuální komedie sleduje dospívající dívku ongelmana on, että menetät paljon tietoa. Jos yhdistät GPS-pisteet jälkikäteen tehdäksesi polun, näyttää siltä, että ajoneuvo olisi ajanut suoraan rakennuksen läpi. Laskettu etäisyys on täysin väärä ja paljon lyhyempi kuin todellinen etäisyys oli.
Geotab käyttää erilaista lähestymistapaa – käyrälogiikkaalgoritmia. Se tarkistaa jatkuvasti maksimivirhepisteitä. Jos ero ennustetun ja todellisen sijainnin välillä on merkittävä, pisteet lähetetään. Jos ero on pieni, ne eivät ole. Tämän seurauksena sen sijaan, että lähettäisimme sata pistettä sijainnissa, ja olemme jakaneet sen yhteen, kahteen, kolmeen, neljään pisteeseen, jotka meidän on lähetettävä. Olemme heittäneet pois kohdat, jotka eivät periaatteessa sisältäneet mitään hyödyllistä tietoa.
Ajoneuvon nopeus — Kaikki pisteet vs. käyräpohjainen aleart news lähestymistapa
GPS:n lisäksi Geotab soveltaa nopeuteen käyrälogiikkaa ja tallentaa nopeuskäyrästä paljon tarkemman esityksen. Saamme minimi- ja maksiminopeudet sekä kuinka kauan kuljettaja oli ylinopeusrajoituksen, mikä on kriittistä tietoa kaluston johtajalle.
Sitten otimme sen askeleen pidemmälle ja sanoimme: “Mitä jos soveltaisimme samaa logiikkaa kaikkeen, mitä teemme ajoneuvossa?”
Kaarevaa algoritmia sovelletaan kaikkeen, mitä voimme mitata järjestelmässä, kuten öljynpaineen, öljyn lämpötilan, akun jännitteen ja jopa turvavyön käytön.
Käytämme algoritmia myös kiihtyvyysanturille, joka lähettää kiihtyvyyden x-, y- ja z-tasoilla, mikä on tehokasta vakuutusyhtiöille, jotka haluavat tietää tarkalleen, kuinka vaikea esimerkiksi kova jarrutustapahtuma oli.