Home » Blog » URL Creator: Mainoskampanjoiden seuraaminen Analyticsissa

URL Creator: Mainoskampanjoiden seuraaminen Analyticsissa

Se on prosessi, jossa yksilölliset tunnisteet lisätään linkkien URL-osoitteisiin , mikä auttaa meitä tunnistamaan verkkosivustollamme käynnin alkuperän.

Jos toteutamme verkkomarkkinointikampanjan Google AdWordsin tai Bing Adsin kautta, URL-osoitteita ei tarvitse merkitä tunnisteella, koska molemmat alustat tarjoavat meille vaihtoehdot tämän tehtävän suorittamiseen automaattisesti (kuvittele kymmenien tai satojen mainosten merkitseminen manuaalisesti). Mutta jos toteutamme kampanjan toisesta mediasta, joko bannereilla, sähköpostikampanjoilla, Facebookissa, Twitterissä… voimme merkitä verkkosivustollemme johtavat linkit, jotta Google Analytics voi tulkita oikein, mistä käynti tulee, analysoida tietoja, liitä ne kampanjoihin, äläkä vain tunnista niitä sivun katseluiksi.

Kun hallinnoimme maksettuja CPC-kampanjoita yhdessä muiden verkkomarkkinointistrategioiden kanssa, on erittäin tärkeää, että kaikki tiedot on erotettu ja tunnistettu selkeästi, jotta voimme tehdä hyviä päätöksiä.

Oletetaan esimerkiksi, että julkaiset säännöllisesti artikkeleita Facebook-seinällesi ja suoritat samalla mainoksia sisältävän kampanjan tällä alustalla. Jos et merkitse mainoksia tai artikkelilinkkejä, näet saman asian liikenteen lähteessäsi ja mediatiedoissasi, luultavasti facebook.com / viittaus tai m.facebook.com / viittaus.

Miksi linkit pitäisi merkitä?

Pääsyynä on se, että URL-koodaus antaa meille tarkennettua tietoa verkkosivustostamme , jolloin voimme suorittaa analyysimme onnistuneesti erottamalla tiedot eri kampanjoista tai myös hakukoneen maksullisista tai ilmaisista käynneistä.

On olemassa joukko parametreja, jotka Google Analytics tulkitsee ja jotka meidän on sisällytettävä tunnisteeseemme ja lisättävä ne alkuperäiseen URL-osoitteeseen.

  • Kampanjan nimi (utm_campaign ). Se voi viitata esimerkiksi lanseeraamaan tuotteeseen, joulukampanjaan Osta joukkoviestipalvelu tai tiettyyn tarjoukseen. Kampanja on tunnistettava sen erityistavoitteiden perusteella, esimerkiksi “hankii kontakteja”, jotta kaikki toimet tunnistetaan siihen tietty tavoite.
  • Kampanjan tulotapa (utm_medium ). Tätä menetelmää olemme käyttäneet vaikuttamaan käyttäjiin, kuten sähköpostiin, napsautuskohtaiseen hintaan, bannereihin…
  • Kampanjan lähde (utm_source ) Käytetään tunnistamaan päälähde, johon linkki on sijoitettu. Esimerkiksi verkkosivusto, jossa mainoksiasi näytetään, tai sähköpostiuutiskirjeessä käytetty linkki. Käytämme tätä parametria hakukoneen, uutiskirjeen nimen tai muun lähteen tunnistamiseen. Jos merkitsemme CPC-linkkejä, lähde voi olla “google”, “yahoo” tai “msn”. Jos teemme sen bannerin kautta, lähde voi olla sen verkkosivuston nimi, jolla bannerit näytetään.

Osta joukkoviestipalvelu

Mitä parametreja meidän tulee ottaa huomioon?

  • utm_term  Tämä on hakusana, joka käynnisti mainoksemme. Google Analytics kerää tämän arvon Çapa mətni nədir? Link mətnini optimallaşdırmaq üçün ən yaxşı təcrübələr automaattisesti orgaanisista linkeistä, mutta jos lähtökohtana on napsautuskohtainen hinta, meidän on lisättävä se manuaalisesti, paitsi Googlen ja Bingin edellä mainituissa tapauksissa, jos olemme aktivoineet automaattisen taggauksen. Käytännössä se on siis hyödyllinen vain muiden hakukoneiden kampanjoissa.
  • utm_content  ​​Viittaa mainokseen, linkkiin tai sisältöversioon. Tämä parametri auttaa meitä tunnistamaan linkin tai mainoksen eri versiot. Sitä käytetään pääasiassa A/B-testaukseen ja segmentoituihin mainoksiin uae cell number Display-verkostossa. Sen avulla voidaan erottaa samaan URL-osoitteeseen johtavat mainokset tai linkit. Se on hyödyllistä myös silloin, kun samassa sähköpostissa on useita sivustoja, joita klikkaamalla pääsemme eteenpäin verkkoon, ja haluamme mitata kunkin niistä tietoja.
Scroll to Top