Liiketoiminnan tavoitteiden saavuttaminen: Markkinointiosaston toiminnot on sovitettava yhteen liiketoiminnan tavoitteiden kanssa, jotta ne ovat saavutettavissa. Esimerkiksi jos yrityksen päätavoitteena on kansainvälistyminen, markkinointitiimin tulee keskittyä tähän tarkoitukseen liittyvien tehtävien suorittamiseen.
Saavuta hyvä suhde markkinoinnin ja myynnin välille: on tärkeää, että markkinointi- ja myyntiosastojen välillä on sujuva suhde , koska niillä on yhteiset tavoitteet. Monet yritykset tekevät sen virheen, että ainoa viestintälinkki molempien osastojen välillä on markkinointijohtaja, kun kaikki tiimin jäsenet pitäisi olla yhteydessä oikean tiedonkulun saavuttamiseksi.
Ole joustava ja monipuolinen: määritelty rakenne ei tarkoita muuttumista epävakaaksi osastoksi. Eli tiimin tulee osata sopeutua uusiin haasteisiin ja skenaarioihin sekä sillä on oltava skaalautuva rakenne, jota voidaan laajentaa tai muokata yrityksen tarpeiden mukaan tehokkuutta menettämättä.
Tehtävässä on selkeät ja tarkasti määritellyt vastuut: työntekijän on tärkeää tietää, mikä hänen roolinsa on , varsinkin kun hän työskentelee tiiminä. Kunkin tehtävän tehtävien määrittelemättä jättäminen voi aiheuttaa työntekijöiden demotivaatiota, kollegoiden välisiä konflikteja ja strategisen ajattelun menetystä.
“Markkinointiosaston toiminnot on sovitettava yhteen liiketoiminnan tavoitteiden
kanssa, jotta ne ovat saavutettavissa”
Millainen rakenne markkinointitiimin tulisi olla?
Palatakseni artikkelin alkuperäiseen kysymykseen, on erittäin monimutkaista määritellä oikea rakenne B2B- markkinointiosastolle . Silti on olemassa joukko ohjeita, jotka voivat auttaa yrityksiä järjestämään tiiminsä. Esimerkiksi Hubspot neuvoo, että markkinointitiimin perusrakenteen tulisi keskittyä houkuttelemiseen, muuntamiseen ja sulkemiseen, ja tätä varten he ehdottavat seuraavaa organisaatiota osaston muodostavien ihmisten lukumäärän perusteella .
markkinointiosasto
Inbound Marketingin filosofiaan perustuva Hubspot-malli on erittäin onnistunut, koska se on mukautettavissa kaiken kokoisiin yrityksiin ja tarjoaa tietyn skaalautuvuuden niille tiimeille, jotka kasvavat vuosien varrella. Tästä syystä C-tason johtoryhmä tämän järjestelmän ehdottaman organisaation mukaisesti jotkut tämäntyyppiseltä osastolta löytyvät profiilit ovat:
Markkinointijohtaja: jokaisella markkinointiosastolla
on oltava näkyvä pää, joka toimii sen johtajana. Sen tehtävänä on muun muassa määritellä osaston strategia , asettaa vuositavoitteet, johtaa tiimiä ja noudatettavaa metodologiaa sekä työstää brändin asemointia.
Sisältömarkkinointi: vastaa kaiken tiedon kehittämisestä, jota tarvitaan asiakkaiden houkuttelemiseksi ja heidän ohjaamiseksi myyntisuppilon läpi . Siksi heidän työnsä on välttämätöntä myyntisuppilon kaikissa vaiheissa houkutuksesta sulkemiseen.
Dataanalyytikko: on vastuussa kaikista erilaisista toteutetuista markkinointitoimista saadun tiedon keräämisestä ja tulkinnasta . Kaikkien näiden tehtävien suorittaminen on turhaa, jos saatuja tuloksia ei mitata myöhemmin. Tästä syystä tämä profiili on niin mielenkiintoinen markkinointiosastolle, sillä se vastaa KPI:iden seurannasta ja niiden perusteella päätöksistä.
PPC-asiantuntija: tämä henkilö on vastuussa kaikkien osaston suorittamien online-maksullisten toimien tai PPC-kampanjoiden hallinnasta. Eli Google Adwords -kampanjat, sosiaaliset mainokset jne. Näiden toimien suorittamisen lisäksi sinun on myös seurattava niitä ja mitattava niiden tuloksia niiden tehokkuuden varmistamiseksi.
Sosiaalisen median johtaja: hänen päävastuullaan on määritellä yrityksen eri sosiaalisten profiilien viestintästrategia , joka varmistaa, että se on yhtenäinen ja välittää odotettua brändikuvaa. Lisäksi sosiaalisen median johtajan on myös Granular Access Control: Γεφύρωση του χάσματος στο Google Workspace CSE mitattava tuloksia ja muutettava strategiaa asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.
PR- ja tapahtumapäällikkö: niillä yrityksillä, jotka työskentelevät sekä online- että offline-markkinoinnin parissa, tulee olla tapahtumapäällikkö, joka vastaa yrityksen erilaisten tapahtumien toteuttamisesta ja johtamisesta . Esimerkiksi osallistuminen messuille, keskusteluihin, konferensseihin jne.
Viestintäpäällikkö: Tapahtumapäällikön agb director lisäksi perinteisen markkinoinnin avainhenkilö on viestintäpäällikkö. Tämä vastaa suhteiden luomisesta eri tiedotusvälineiden kanssa ja tiedottamisesta yhtiössä tapahtuvista uutisista.
Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä yleisimmistä profiileista. B2B-yrityksen nykyisellä markkinointiosastolla, mutta näiden lisäksi isommista yrityksistä löydämme myös muita henkilöitä , kuten sähköpostimarkkinoinnin asiantuntijan, graafisen suunnittelijan, ohjelmoijan tai yhteisön johtaja.