Kako napraviti trgovinu na Instagramu

Prema istraživanju Instagrama, 80% korisnika prati barem 1 brend. U isto vrijeme, 60% je saznalo za to zahvaljujući društvenoj mreži. Stručnjaci Yotpo.com također su proveli ankete i otkrili da je 30% kupovalo na ovoj platformi barem jednom. Postaje očito da je za poduzeće korisno imati Instagram, i kao dodatak glavnoj web stranici i kao neovisnu platformu za trgovanje.

Pogledajmo detaljne upute o tome kako napraviti Instagram trgovinu  na društvenoj mreži.

 

Značajke Instagram algoritma

Instagram algoritam je mehanizam koji određuje koji će sadržaj biti prikazan svakom korisniku u feedu vijesti, pričama, Reelsima i odjeljku “Zanimljivo”. Njegov glavni zadatak je kreiranje personaliziranog feeda na temelju interesa određenog korisnika kako bi se povećalo vrijeme provedeno u aplikaciji.

Prilikom rangiranja postova u obzir se uzimaju mnogi čimbenici. Prvo se procjenjuje angažman publikacije: broj lajkova, komentara i repostova. Što je angažman bolji, to se sadržaj smatra relevantnijim.

Drugo, analizira se sam sadržaj objave. Algoritam pokušava pronaći podudaranja s interesima korisnika kako bi on vidio sadržaj o temama koje ga zanimaju.

Treće, uzima se u obzir ugled i aktivnost samog računa. Popularni profili koje korisnici često posjećuju i pregledavaju dobivaju prednost u poretku.

Instagram preporuke – što su i kako do njih doći

Instagram Recommendations poseban je odjeljak u kojem korisnici vide sadržaj koji odgovara njihovim interesima. Ulazak u to vrlo je koristan za posao – na taj način možete proširiti svoj doseg i privući nove potencijalne kupce. Što više pregleda objava u preporukama ima, veća je vjerojatnost da će korisnici posjetiti vaš profil, upoznati brend i posljedično povećati prodaju.

Da biste ušli u preporuke, morate stvoriti kvalitetan i koristan sadržaj. Više detalja u nastavku.

Ono što je važno za Instagram algoritam

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

Najvažniji čimbenici uključuju:

  • Vrijeme objave. Morate razumjeti kada su pretplatnici najaktivnije uključeni u sadržaj. Ove informacije ćete pronaći u odjeljku “Statistika”: idite na karticu “Ukupan broj čitatelja” i pomaknite se prema dolje – prikazat će se grafikon s razdobljima najveće aktivnosti.

 

  • Redovitost publikacija. Zamislimo da ste u 7 dana objavili 5 postova, a sljedeći tjedan samo 2. Kao rezultat toga, ukupan broj interakcija s Hiji ranté suplai berjuang vašim računom u drugom tjednu mogao bi se smanjiti za oko 2,5 puta u usporedbi s prethodnim. Algoritam će to smatrati smanjenjem interesa publike za vaš profil u budućnosti. Suprotno tome, ako dosljedno objavljujete sadržaj i vaša stopa angažmana ostaje stabilna, algoritam izgleda kao kontinuirani interes vaših sljedbenika.
  • Interakcija. Odmah napomenimo da je važnost lajkova u analitici znatno smanjena u odnosu na prethodne godine. Komentari, spremanje objave i odlazak na vaš račun igraju važnu ulogu. Također se uzima u obzir vrijeme provedeno u proučavanju posta.

Algoritam uzima u obzir i druge čimbenike, ali oni imaju najveći utjecaj na rangiranje sadržaja.

Dakle, kako stvoriti vlastitu online trgovinu nučin clean emai kovitijea Instagramu?  Prvo što trebate učiniti je registrirati se. Društvena mreža sadrži osobne račune i poslovne profile. Potonji imaju bolje poslovne mogućnosti, budući da imaju detaljnu analitiku, gumb “Kontakt” i druge opcije. Pomoću ovih funkcija možete procijeniti učinkovitost svog računa i akcije svojih pretplatnika, na temelju dobivenih rezultata, izraditi strategiju i izvršiti promjene. 

 

Prebacite se na poslovni profil

Svoj profil za online trgovinu na Instagramu možete registrirati prema sljedećim uputama:

  1. Prijavite se u aplikaciju, registrirajte se putem svoje Facebook stranice ili unesite svoje podatke (e-mail ili broj telefona). Kako biste zaštitili svoj profil, bolje je potvrditi dane informacije.
  2. Idite na svoj registrirani račun.
  3. Idite na postavke, u odjeljku “Račun” pronađite opciju “Prebaci se na profesionalni račun”.

Poslovni profil je spreman! Ne zaboravite da ćete morati povezati svoju stranicu s Facebookom kako biste iskoristili značajke oglašavanja.

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

Usluge popravke frižidera istog dana

Frižider se ne hladi Blokada u zavojnicama može dovesti do lošeg hlađenja.  Uvjerite se da se ventilator slobodno okreće i da se ništa […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *